INFORMATIE

IVS Systemhouse B.V. is een bedrijf dat zich voornamelijk richt op het midden- en kleinbedrijf. Speciaal voor die doelgroep hebben wij een aantal softwarepakketten ontwikkeld, tevens leveren wij hardware aan het midden- en kleinbedrijf.

Wij staan garant voor onze producten, klanten (ook particulieren) kopen bij ons, omdat ze service willen hebben die ze bij anderen vaak niet (meer) vinden.

Naast onze producten en diensten willen we u op deze site ook graag kennis laten maken met ons bedrijf.

Mocht u nog meer willen weten, vul dan het aanvraagformulier in of neem contact met ons op.

HET BEDRIJF

IVS Systemhouse B.V. is ondergebracht in een monumentaal pand aan de Spoorstraat 1 te Nijkerk. Dit pand staat bekend onder de naam 'Huis Hoogstraten', genoemd naar de straat die langs het huis loopt (inmiddels is die naam veranderd in Colthoflaan). Onder de Nijkerkers is het pand ook bekend onder de naam 'Polderhuis', aangezien vroeger het waterschap hier zat.

Pand  IVS Systemhouse B.V.
Klik om te vergroten

Juist om het monumentale karakter niet te verstoren vindt u geen aanwijzingen over de aanwezigheid van het bedrijf rondom het pand. Voor sommige mensen is het daardoor de eerste keer even zoeken. De ingang van IVS Systemhouse bevindt zich aan de zijkant van het pand, de rest van het pand wordt privé gebruikt.

IVS Systemhouse B.V. is 23 juni 1981 opgericht. In deze steentijd van de computers kwam een klant (is nog steeds klant van ons) naar Gerard van Steeg toe met de vraag of er niet een programmaatje gemaakt kon worden om financiële gegevens via de computer bij te houden. Reden genoeg om een bedrijf op te richten. Het programma dat toen aan zijn ontwikkeling begon (in DBase II) was IVS Factor, nog steeds het belangrijkste pakket van IVS (maar inmiddels wel aangepast aan de tijd).

Later groeide het bedrijf, er werden meer programma's, vaak maatwerk geschreven en er werden computers verkocht. Er kwam meer personeel in dienst. Een aantal maatwerkapplicaties werden zo groot dat deze in feite buiten de doelstelling van IVS (leveren van hardware en software aan het midden- en kleinbedrijf) gingen vallen.

Sinds 1 januari 1997 hebben we deze projecten afgestoten en is IVS Systemhouse B.V. weer een bedrijf dat zich richt op het midden- en kleinbedrijf. Op deze site kunt u meer informatie vinden over de produkten die wij leveren.


Klik om te vergroten

De directeur en oprichter van het bedrijf is Gerard van Steeg.

Hij is geboren op 7 juni 1951 in Terschuur. Na een schoolcarrière als rebel (als ik zo de verhalen hoor) en diverse baantjes vond hij het een uitdaging om voor zichzelf te beginnen, toen een klant naar hem toe kwam met de vraag of hij een programmaatje kon schrijven heeft hij die kans meteen aangegrepen.

In zijn vrije tijd is hij het liefst aan het werk in de tuin.